Skriva och undervisa

Då är år 2023 inlett. Jag har bytt arbetsplats och är i år lärare i samhällskunskap och juridik på Internationella Engelska Gymnasiet Södermalm. Dessutom skriver jag en del frilansjournalistik, håller lite yogalektioner och lever mitt liv.

Världen är en orolig plats just nu, vilket blir tydligt i klassrummet där många unga har frågor att ställa kring allt från nästa president i USA till Putins propaganda, de många skjutningarna i kriminella gäng eller Kinas dominans över vissa sociala medier. För att inte tala om hur de unga reflekterar kring klimathotet och hur vi ska få ordning på den globala uppvärmningen. Sådana frågor blir ju väldigt viktiga just i ämnen som samhällskunskap och juridik, men även historia.

För övrigt har denna webbplats uppdaterats på något sätt som inte godtar å ä ö som tidigare, om ni undrar varför vissa ord har underliga tecken i sig.

Men materialet finns kvar på sidan i alla fall (och kunde verkligen ha uppdaterats, men jag gör det när jag har mer tid). Hoppas ni får ett fint 2023.