Planer inför hösten

Nu börjar höstterminen och med den också höstens planering. Den här terminen kommer jag som vanligt att skriva reportage och artiklar för olika tidningar, de första är för Dagens Nyheters Kultursöndag samt tidningen Biblioteksbladet.

Under hösten kommer jag också att föreläsa en del om min bok Generation Ego som kom ut i april i år, och är man intresserad av att boka en föreläsning eller framträdande kring boken, är det bara att kontakta mig.

Snabbguide till boken Generation Ego – att fostras i en narcissistisk kultur (Ordfront förlag)

Innehåll: Är verkligen dagens unga så bortskämda som vi tror? Det har jag undersökt närmare. Samt tittat på hur dagens föräldrar uppfostrar barn, varför skolresultaten ständigt sjunker, hur det går för unga som vill läsa vidare och hur det är att vara ung på dagens arbetsmarknad. Jag gör en historisk genomgång av vår tids individualism och den narcissistiska kultur vi lever i, samt undersöker vad framtiden kan ha i sin väg.

Målgrupp: Alla som är intresserade av vår tid och samhället och hur tidsandan påverkar oss och hur den individualistiska erans varumärkesbyggande entreprenörskap når ända in i barnkammaren. Jag tänker mig att innehållet intresserar föräldrar, lärare, lektorer och andra som arbetar med utbildning och forskning, både i skolan och i högskolan. Jag tror också att arbetsgivare som anställer många unga människor kan vara intresserade, liksom sådana som ofta är i kontakt med unga människor.

Kontakt: Välkommen att höra av er med förfrågan, vare sig det gäller artiklar, krönikor, föreläsningar, workshops eller annat. Det är bara att mejla mig på ana(snabela)udovic.se eller ringa på 0708929971. Jag använder mig av författarförbundets rekommendationer när det gäller framträdanden, se här, och journalistförbundets rekommendationer när det gäller texter, mer om dem här.

Sist men inte minst: Kom ihåg att samhället inte är en naturkraft. Samhället är format av människor och vill vi, kan det alltid bli bättre än det är i dag.

Peace out,
Ana