Om mig

Jag heter Ana Udovic, är född 1971 och arbetar som frilansjournalist.

Vad gör jag nu? Just nu skriver jag artiklar för Dagens Nyheter, mama, Modern Psykologi, Topphälsa, FrilansJournalisten och bloggar på Mediesverige.se men jag har också arbetat för tidningar som Fokus, Family Living, Damernas Värld, bang, Amelia, Icakuriren, Stockholm City (där jag ansvarade för Jobb&Karriär samt Hälsa&Livsstils-sidorna varje vecka under våren 2011). Jag har tidigare arbetat med moderering på aftonbladet.se och varit lektör (läst manus) på förlaget Wahlström & Widstrand. Dessutom har jag varit redaktör för flera böcker, bland annat Psykologförbundets ”En bok för vem som helst”. År 2008 gav jag ut en barnbok som heter ”Vem är tjuven, Mirjana?” på Olika förlag, och 2009 till dags dato har jag skrivit manus till barnserietidningen Tivoli på positiv förlag.

Kort om min bakgrund: Jag gick ut Journalistprogrammet på Göteborgs Universitet 1997 (har även fil kand med statskunskap som huvudämne) och har arbetat sedan dess, först som allmänreporter och redigerare på tidningar som Blekinge Läns Tidning, Norrköpings Tidningar, Upsala Nya Tidning, DN samt Aftonbladet. Därefter blev jag rekryterad till då nystartade Sourze, en tidning som skrivs av läsarna själva. Jag arbetade där i tre år (var politisk redaktör samt redaktionschef, ansvarig redaktör för boken Sourze.politik). Efter Sourze började jag frilansa, år 2004. Har hoppat in en del som redaktör och reporter, på mama sedan 2005, och på DN Insidan 2010-2011, dessutom var jag med i starten av affärstidningen Passion for business och kulturtidningen Vi Läser.

Klicka här för CV med fullständig utbildning och arbetserfarenheter.

Vad gör jag helst? Jag är intresserad av jämställdhet, kvinnors villkor, demokrati, ekologi och mänskliga rättigheter i Sverige och världen. Film, litteratur och kläder är andra intressen.

Annat: Jag har körkort. Jag bor och arbetar på Söder i Stockholm och har två barn födda 2003 och 2005.

Foto: Eva Hedberg.

En reaktion på “Om mig

  1. Pingback: Ana Udovic » Välkommen till min sida!

Kommentera