Undertecknad pratar på bokmässan!

Jag ska snart lägga in lite fler aktuella arbetsprover på den här sidan. Men jag har fullt upp just nu, med att jobba. Öppna närmaste Mama, så hittar ni mina alster. Jag har även skrivit omslags-familj-texten till senaste Family Living (Felix Herngren).

Jag skriver mycket artiklar just nu, för Mama som vanligt, men även för Passion for Business, där jag också medverkade i redaktionen nummer 1 och 2, samtidigt som jag kör en termin Journalistik på distans, skolan heter Berghs.

En nyhet: Jag ska prata om barnböcker och genus på Bokmässan torsdag den 25 september, klockan 14.00! Kom och titta. Vi är flera stycken som pratar. Ja, jag förstås apropå min barnbok ”Vem är tjuven, Mirjana?”

Redaktör för nya tidningen

Våren är på väg mot sommar, och jag har precis avslutat arbetet med Passion for Business – en affärstidning för kvinnor, som kommer att finnas den 8 maj i butik. Där var jag redaktör och skrev några av tidningens intervjuer samt redigerade text. I övrigt frilansar jag som vanligt, är lärare på Berghs kurs för journalister, skriver artiklar för mama, Fokus och Family Living och promotar min barnbok. Närmast åker jag till Växjö för att prata om ”Vem är tjuven, Mirjana?”.

Hoppas solen lyser mycket på er!

Frilansa på sommaren – går det?

Å vad jag längtar efter ledighet! Varför då – kan inte frilansare jobba på sommaren? Jovisst, det går ju alltid att vikariera på någon redaktion, alternativt samla på sig bra material att skriva artiklar om. Resereportage, till exempel. Samtidigt, ska man jobba jämt bara föra att man frilansar? Jag är tveksam.

Mina projekt fram till juni är: Att textredigera på mama, vilket jag gör ons-fre denna vecka och nästa. Att avsluta min stora grävartikel (ska skickas iväg nästa vecka). Att bjuda in alla som vill komma till frilansfest i min lokal den 1 juni. Och så åker vi till Kroatien den 5 juni helt sonika. Återkommer före midsommar, och så textredigerar jag på mama i en vecka efter midsommar. Sedan ska två artiklar skrivas i juli innan barnens dagis stänger. Då börjar en fyra veckor lång semester när allt möjligt kan hända.

Ha en skön sommar alla!

Stressigt i maj

Jag tänkte berätta lite om vad som sker just nu. Jo, om cirka en månad kommer min barnbok att vara färdig. Det ska bli jättekul. Och nu i april-maj kommer jag som vanligt att arbeta en del för tidningen mama. Ni kan läsa mina artiklar där. Dessutom ska jag göra ett större grävande reportage. Mer om det sedan. I maj ska jag dessutom arbeta PÅ själva mama-redaktionen, tre dagar av fem. Nämligen onsdag, torsdag och fredag varje vecka. Jag kommer att ha fullt upp, jag lovar! Du sköna, stressiga maj. Men jag finns tillgänglig i juni och augusti för alla eventuella uppdragsgivares kännedom!

Mars blir snart april

_d2x2595.jpg Jag frilansar som vanligt. Skriver på en del saker som inte ger pengar just nu. Annars har våren kommit till stan och jag ska göra en artikel till mama. Snart är blir mars april, då kommer påsken. Veckan efter det ska jag arbeta fyra dagar på Family Livings redaktion. Ha det fint i vårsolen alla!

Frilanslivet fungerar mer än bra

Rapport om dagsläget: Mitt frilansliv går jättebra just nu, får förfrågningar titt som tätt, det svåraste är egentligen att planera så allt får plats inom den arbetstid jag har (cirka 80 procent).

Skriver en artikel för mama denna vecka, och moderar för Aftonbladet samtidigt. Dessutom ska jag i helgen – om allt går som det ska – göra en insats i mitt hemliga projekt. Hela nästa vecka, den 19-23 mars, ska jag arbeta på mamas redaktion på Kungsgatan, redigera sidor. Det är väldigt bra avkoppling till att skriva artiklar, och kul att känna det där tidningstempot igen. Hoppas våren blir kvar och solen börjar lysa på oss alla frusna stackare!

Kanske, kanske blir det en bok

Just nu har jag fullt upp med en bok jag eventuellt kommer att ge ut! Jag kommer inte att kunna säga så mycket om den, men den som orkar vänta till maj månad, kan få lite mer info då.

I övrigt skriver jag artiklar för mama, sysslar med redovisningen och försöker få någon slags koll på min ekonomi.  Har hört att frilansar ska ha en budget, helst minst tre månadslöner undansparade… hrm.

Jag skriver film

Ja, just nu i min frilansverksamhet skriver jag på artiklar för tidningen mama. Jag har också planer på att göra ett större grävande reportage tillsammans med en kvinna från frilansbyrån. Jag kan inte avslöja vad den handlar om men politik och unga är ledorden. Annars skriver jag filmmaterial för Nina Frisk, Maria Bloms kommande långfilm (premiär mars). Och med mitt hemliga skrivprojekt har det gått mycket bra! Åkte till Karlstad över en helg och skrev så fingrarna glödde. Mer om det senare.

Välkommen till min sida!

Hej! Jag heter Ana Udovic, är lärare, journalist och författare. Jag har i många år arbetat för flera tidningar, gett ur böcker och de senaste åren har jag varit lärare i samhällskunskap och historia på gymnasiet. För att ta del av journalistiskt material, titta under flikarna ”Journalistik” så hittar ni en del. CV och sådant hittar ni under ”Om mig”.

Vad händer nu? Nu arbetar jag största delen av tiden som lärare på gymnasiet (har lärarlegitimation), men jag skriver fortfarande en del och håller ibland kurser i ashtangayoga.