2022 års undervisning pågår

Vi är i ett nytt år, 2022, och förhoppningsvis är pandemin över.

Vad jag arbetar med just nu är det jag gjorde tidigare: Det vill säga, jag undervisar elever i samhällskunskap och historia på Danderyds Gymnasium. Vi börjar närma oss sista delen av vårterminen 2022.

I år har jag arbetat en del med kriminologiska studier i samhällskunskapen, till exempel undersökt kriminaliteten i Stockholms stadsdelar och våldsspiralen där många unga män dödats. I historia undersöker vi också folkrätt med särskilt fokus på folkmord, då jag undervisat om Förintelsen och några av de folkmord som skett därefter. Där har jag undervisat om Kambodja, Rwanda och Srebrenica.

Dessutom deltar mina elever i rollspel för att lära känna internationella demokratiska organisationer som EU och FN.

Att lära känna världen, både som den varit och som den är i dag, är viktigt. Det är också roligt som lärare att undervisa om det som sker internationellt eftersom det väcker stort intresse och nyfikenhet hos unga.

Lämna ett svar